Duurzame koffiebekers mét bedrukking

Duurzame koffiebekers mét bedrukking

reCUP™: de koffiebeker die bij het oud papier mag! Iedereen gebruikt ze weleens. Onderweg, in de kantine op het werk, op school, in de wachtkamer, bij de sportclub… Kartonnen koffiebekers waarin je koffie of chocolademelk lekker warm blijft. Lekker makkelijk. Weet je hoeveel van zulke bekers er alleen al in de Benelux jaarlijks worden gebruikt? Meer dan 1,5 miljard. Dat zijn enorme aantallen. Maar kartonnen bekers zijn toch milieuvriendelijk? Dus dat is toch geen probleem?

Ja en nee

De meeste kartonnen bekers hebben gewoon een laagje plastic aan de binnenkant. Om de beker stevig en lekvrij te houden. Dat plastic laagje bestaat uit polyetheen (PE) en wordt gemaakt van aardolie. Dat wordt gewoon verbrand en dat is uiteraard niet goed voor het milieu. Maar gelukkig zijn er alternatieven.

En biologisch afbreekbare koffiebekers dan?

De afgelopen jaren zijn er gelukkig steeds meer ‘bio’ bekers bijgekomen. De coating aan de binnenkant daarvan is een laagje 100% biologische polylactide (PLA). Dat wordt vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals maïs, tarwe en aardappelen. Na gebruik kunnen ze bij het GFT-afval, mits ze voldoen aan de Europese EN-13432 norm.

Dan zijn we toch op de goede weg?

Natuurlijk. Maar hoewel er tussen die 1,5 miljard kartonnen koffiebekers dus ook steeds meer milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare exemplaren zitten, belandt het grootste deel nog altijd gewoon bij het restafval. Om alsnog te worden verbrand. Nog steeds niet best voor het milieu, dus.

Hoe komt dat dan?

Vaak is niet duidelijk wat bij het weggooien wél en niet mag. Mag een kartonnen koffiebeker in de groene bak? Of juist niet? Daarom nemen veel gebruikers uit goede bedoelingen het zekere voor het onzekere en gooien de beker bij het restafval. En van daaruit gaat het naar de milieubelastende verbrandingsoven.

Er is gelukkig wél een 100% duurzame oplossing

Reden te meer om te zoeken naar manieren om koffiebekers écht milieuvriendelijk te maken. Bij KoffiebekerDirect willen we 100% duurzame oplossingen bieden. Daarom hebben we een nieuwe lijn koffiebekers aan ons assortiment toegevoegd, die kunnen worden bedrukt met eigen print: de reCUP™. De bedrukte koffiebeker die wél bij het oud papier mag!

"reCUP™" wordt 100% gerecycled. Zónder belasting van het milieu!

reCUP™ is aan de binnenkant voorzien van EarthCoating®. Dat is een compleet milieuvriendelijke coating op basis van natuurlijke mineralen. Er zit minder dan de helft van de gebruikelijke hoeveelheid plastic in, dat ook nog eens snel uiteen valt in het recyclingproces. reCUP™ koffiebekers kunnen dus bij het oud papier (lekker makkelijk in het gebruik!) en worden 100% gerecycled.

Laat ook zién dat je kiest voor duurzaam!

Zoek je écht milieuvriendelijke bedrukte koffiebekers om jouw klanten te laten zien dat jij bewust kiest voor duurzaamheid? Die ook nog eens prima betaalbaar zijn? Dan maak je met reCUP™ een positief statement dat zéker gewaardeerd zal worden. Je kunt jouw koffiebekers gewoon in full colour laten bedrukken. Bijvoorbeeld met jouw logo, beeldelementen én claim voor duurzaamheid. Zo zet je jezelf (milieu)vriendelijk op de kaart!

4 april 2018