Beste bezoeker,

Met ingang van 1 januari 2023 is er nieuwe wetgeving van kracht.
Hierdoor betaal je meer voor producten die onder de SUP-opslag en/of Afvalbeheerbijdrage vallen.

Meer weten? Lees het in onze blog.

Koffiemok of bio koffiebeker?

Koffiemok of bio koffiebeker?

TNO, maar ook de universiteit van Wageningen hebben meerdere drinksystemen met elkaar vergeleken. Onder meer meermalige porseleinen kopjes én bekerhouders, plastic koffiebekers van polystyreen, maar ook kartonnen koffiebekers. Bij TNO richtte zich het onderzoek voornamelijk op de milieueffecten in een fabrieks- en kantooromgeving. Per systeem (eenmalig, meermalig) is gekeken naar 1.000 eenheden thee, koffie, maar ook chocolademelk. Alle aspecten die effect zouden kunnen hebben op het milieu zijn in het onderzoek meegenomen. Dus niet alleen de productie van de grondstoffen, maar ook de productie van de bekers, het reinigen (bij meermalig gebruik), het transport en de behandeling van het afwaswater. Verrassend is dat met name het afwassen van meermalige koffiebekers toch wel zeer milieu belastend is. De conclusie van het rapport is dat uiteindelijk de eenmalige koffiebekers het minst milieubelastend zijn. Gemak en verantwoord gaan dus wel degelijk hand in hand. Het volledige rapport is te bestellen via de website van de Stichting Disposables Benelux. 

Toch liever biologische afbreekbare koffiebekers?

KoffiebekerDirect levert diverse kartonnen en plastic drinkbekers, maar sinds kort is het assortiment ook uitgebreid met biologisch afbreekbare koffiebekers. Deze bekers zijn niet alleen gemaakt van stevig karton, maar ze hebben ook een PLA coating. Hierdoor zijn de biologisch afbreekbaar. Eenmaal leeg kunnende bekers gewoon bij het oud papier. Ze zijn dus net iets milieuvriendelijker dan onze standaard kartonnen wegwerpbekers met PE coating (gemaakt van olie).

Lekvrije BIO bekers. Gegarandeerd.

De PLA-coating, oftewel poly-melkzuur (PolyLacticAcid) coating houdt warme drankjes prima op temperatuur en voorkomt lekkage. De bekers zijn veilig en betrouwbaar. De coating is gemaakt van plantaardig zetmeel, gewonnen uit bijvoorbeeld suikerbiet. Deze wegwerpbekers voldoen aan de Europees (gecontroleerde) EN 13432-norm en zijn voorzien van kiemplantlogo. De duurzame wegwerpbekers zijn prima te gebruiken op kantoor, onderweg (koffie to go bekers), maar zijn ook uitstekend geschikt voor evenementen en andere festiviteiten. KoffiebekerDirect levert twee formaten, de 180cc en de 200cc versie. Deze laatste is dankzij een bijpassend PLA deksel ook ideaal voor in de trein, auto of gewoon lopend. Koop ze dus beide. Bestel je voor €200 of meer dan wordt de zending ook nog eens gratis afgeleverd door Post.nl

5 februari 2018